over koosjan van der velden, architect te haarlem

koosjan van der velden, architect

Architect nodig voor nieuwbouw, verbouwing of interieur? Ik help u graag verder. Ik ben Koosjan van der Velden, architect te Haarlem, en ruimte maken is mijn vak.

Denken met je handen

Architectuur betekent voor mij ontwerpen èn bouwen. Een ontwerp ontstaat niet alleen achter de computer, maar ook in de werkplaats en op de bouw. In de werkplaats experimenteer ik met modellen en materialen als epoxy, metaal, beton en verschillende houtsoorten. Het plezier van het maken heeft zijn weerslag op het denkproces. Op de bouwplaats gaat het ontwerpen nog steeds door: constructie en details zijn bepalend voor het eindresultaat. Een groot gebaar, fraaie details en liefde voor materiaal: daaraan herkent u mijn werk. Of het nu een woonhuis is of een kinderstoel.

Wensen ontwerpen

Elke opdracht is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Ik heb geen architectonische vorm of eindbeeld in mijn hoofd. Ontwerpen is een ontdekkingsreis, die ik samen met u onderneem. Hebt u nog niet precies voor ogen wat u wilt? Dat uitvinden en concreet maken is juist mijn vak. Met tekeningen en modellen laat ik u zien wat de ontwerpkeuzes inhouden. Budget, technische voorwaarden en regelgeving: ik zie die niet als beperking, maar juist als mogelijkheid om een authentiek ontwerp te maken. Houdt u van een persoonlijke en open aanpak? Ik hoor graag wat ik voor u mag bouwen

Bureau en werkplaats

Ik ben architect met een gedegen bouwtechnische achtergrond, en daarnaast meubelmaker. Ik heb 20 jaar ervaring met alle kanten van het bouwen: ontwerp, bouwvoorbereiding, aanbesteding en directievoering, maar ook met eigenhandig een fundering storten of een houtverbinding maken. Van expositieruimte tot fietsenschuur, van nieuwbouw tot renovatie, in opdracht van particulieren, coöperaties en overheid.

Met die ervaring startte ik in 2010 mijn eigen bureau. Voor ontwerpen én bouwen, dus met een werkplaats naast het kantoor. Omdat elke opdracht vraagt om een uniek team, werk ik samen met verschillende ontwerpers, adviseurs en uitvoerders. Voor complexere opdrachten, zoals voor een museum, stuur ik een team ontwerpers en makers aan onder de naam KEK. In 2017 ben ik verhuisd naar een grotere studio, met een (nog) grotere werkplaats. Daardoor kan ik nu opdrachten aan van elke omvang.

Kennismaken en zien hoe ik werk? U bent van harte welkom! Of wilt u meteen aan de slag? Maak een afspraak, dan kom ik bij u langs om uw wensen te bespreken.

stephensonstraat 38
2014 kd haarlem
+31 (0)6 422 99 499
koosjan [at] koosjanvandervelden [punt] nl
KvK 34330558
architectenregister 1.050415.013