keuken in beton + bamboe

keuken in beton + bamboe

Bamboe en beton, prachtig materiaal, maar misschien niet het eerste waar je aan denkt voor de keuken van een jaren 30-woning. Maar kijk eens wat een sprekende combinatie! Grote lijnen zorgen voor een licht en ruimtelijk effect, terwijl de klassieke, witte tegels aansluiten bij de authentieke details van deze woning. Het betonnen aanrechtblad biedt volop werkruimte. De bamboe eettafel, met extra bergruimte aan de zijkant, zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de open keuken en de woonkamer.

Ik werk graag met natuurlijke, duurzame materialen. Ik koos voor bamboe als ecologisch alternatief voor tropisch hardhout. Ik wil het materiaal zelf laten spreken: de kleurverschillen en de vloeibaarheid van het beton, het ritme van de kopse en langse kant van het bamboe. Bij de gaspitten kun je bijvoorbeeld goed zien dat het beton gegoten is. De vloeibaarheid heb ik benadrukt door het beton als het ware om het keukenblok heen te 'vouwen'. De speelse afwisseling van de verschillende kanten van het bamboe zie je bij de handgrepen van de kastjes en de zijkant van de tafel.

Zo werk ik het liefst: met bijzonder materiaal en alle aandacht voor detail. Meer details zijn te zien op de foto's van de eettafel. De keuken is onderdeel van een volledige verbouwing van een jaren 30-woning in Haarlem.

Bent u ook toe aan een nieuwe keuken in uw klassieke woning? Kijk voor meer inspiratie naar mijn ontwerpen van een geheel betegelde keuken en een keuken van notenhout en RVS. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06 422 99 499.

soort werk
opdrachtgever
jaar
locatie
materiaal