bijzondere kinderbedden

bijzondere kinderbedden

Samen met Jeroen Caderius van Veen, met wie ik regelmatig samenwerk, heb ik een drietal houten kinderbedden gemaakt. Een bed van steigerhout, een bed van paneeldeuren en een bed van drijfhout uit het Spaarne. In eerste instantie waren de bedden bedoeld voor ons eigen kroost maar evenzogoed zijn ze nogmaals te maken voor een ander.

Het bed van steigerplanken, de vloerdelen uit Jeroen's vorige woning, heeft een hoge zijde en een lage zijde gemaakt van een dubbele laag steigerdelen. De matras ligt tussen twee enkele steigerplanken met daaronder en een tweetal grote laden. In het hoofdeinde van het bed kan een lamp opgenomen worden. Van een tweetal oude paneeldeuren hebben we op een heldere manier een tweede bed gemaakt. En zolang ik op de boot woon heb drijfhout waar ik iets mee moet. Van dit hout heb ik op een meer ambachtelijke wijze een bed gemaakt: de opvolger van de wieg.

De bedden gemaakt van paneeldeuren, twee stuks, zijn zo te koop. De overige bedden, of elk ander bed dat je kunt bedenken, kunnen wij op verzoek voor u maken. Als u interesse heeft kunt u contactopnemen met een van ons.

soort werk
jaar
materiaal