werkruimte dordrecht

houten tuinatelier
houten tuinatelier vanuit kloostertuin
glazen tuinatelier
glazen tuinatelier vanuit kloostertuin
begroeid tuinatelier
begroeid tuinatelier vanuit kloostertuin
1 september 2007

Het betreft een autonoom atelier in de tuin van een statig oud pand in de binnenstad van Dordrecht dat grenst aan een monumentale kloostertuin.

De uitbreiding is gedacht op de grens van prive en openbaar, in en op het bestaande schuurtje. De werkruimte is daarmee prive maar biedt tevens uitzicht en daarmee sociale controle op de deels openbare kloostertuin.

Verschillende varianten zijn uitgewerkt. Een houten variant waarbij de gehele werkruimte kant-en-klaar in het casco van het bestaande schuurtje wordt getild. Een geheel glazen variant met daarin een ruimtelijk functioneel meubel om aan te werken. En een variant waarbij de werkruimte gedeeltelijk begroeid is en daarmee opgaat in het groen van de kloostertuin.

Deze werkruimte heb ik ontworpen in dienst van M3H architecten

soort werk

architectuur

opdrachtgever

particulier

jaar

2007

locatie

dordrecht

status

ontwerp