interieur echocentrum

kastenwand.osb.doorloop
kastenwand.osb.wasbak
1 september 2007

In een voormalige huisartsenpraktijk in Haarlem vestigde zich verloskundig onderzoekcentrum De Schoot. Hiervoor diende de plattegrond aangepast te worden. Om de ruimtes op meerdere wijzen te kunnen gebruiken en gelijktijdig veel bergruimte te creeren heb ik wand en kast samengevoegd.

De kastenwand scheid de echoruimte van de multifunctionele ruimte. Door een grote openslaande deur zijn de ruimtes ook te verbinden. De wand dient wisselend aan de ene zijde of aan de andere zijde als bergruimte. In de echoruimte is ook een kleine wastafel opgenomen in de wand.

In het naastgelegen kantoortje is een balie in het zelfde materiaal gemaakt en in een later stadium nog een extra kast. Aan de wand hangt een op maat gemaakt magneetbord met daarin ook plek voor pennen en een burolamp.

foto's gemaakt door jasper van uden (copyright)