entreebalie hoofddorp

balie met postvakjes
entreebalie
ontvangstruimte maquette
postvakjes schetsontwerp
balie schetsontwerp
2 juli 2013

Deze vriendelijke balie en de postvakjes erachter heb ik ontworpen voor de entree van de maatschappelijke opvang in Hoofddorp. Het nieuwe gebouw, neergezet door Ymere en RIBW-KAM, is bedoeld voor de tijdelijke opvang van gezinnen. Dat vraagt om een interieurontwerp met aandacht voor de menselijke maat. Zo heb ik bijvoorbeeld een podium achter de balie gebouwd, voor contact op ooghoogte met de bezoekers.

De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op de grote beuk voor de deur. Mijn ontwerp voor de ontvangstruimte komt daar weer uit voort. Op de postvakjes zie je de scheve lijnen en vormen van de buitengevel terug. Ook in de receptiebalie is een boomstructuur te herkennen in vorm, richting en materiaal.

Als materiaal koos ik voor eenvoudig en herkenbaar natuurlijk plaatmateriaal. Dat bewerkte ik op een abstracte manier, om de vormentaal interessanter te maken.

De muurschildering van de ontvangstruimte is gemaakt door Marieke van der Velden: haar interpretatie van de menselijke maat.

Bekijk ook mijn receptiebalie voor een zorgcentrum in Arnhem.