clubgebouw wageningen

clubhuis situatie
clubhuis isometrie
clubhuis maquette
clubhuis gevels
clubhuis impressie
28 november 2011

Voor atletiekvereniging Pallas’67 in Wageningen heb ik een grotendeels houten clubhuis ontworpen. In dit compacte gebouw huizen naast de atletiekvereniging ook midgetgolfclub de Vrije Slag en een BSO gericht op sportactiviteiten.

Door de plattegrond flexibel te houden en een aantal functies samen te voegen blijft het gebouw compact en de kosten beheersbaar. De keuze voor eenvoudige materialen en geprefabriceerde onderdelen zorgt ervoor dat de verenigingsleden hun clubhuis grotendeels zelf kunnen bouwen en monteren.

De grootte van de multifunctionele ruimtes is door schuifwanden te veranderen. Deze zijn gericht op de atletiekbaan en midgetgolfbaan en omsluiten de kern met daarin kleed-, douche- en toiletvoorzieningen. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich het krachthonk.